Ostanite zgodne i fit bez teretane, evo i kako!
Ilustracija

Pet načina

Ostanite zgodne i fit bez teretane, evo i kako!

Zaboravite na teretanu, pripremili smo sjajne alternative za vas!

Ukoliko spadate u onu grupu djevojaka koja ne voli da se znoji u teretani i u krug radi isti broj vježba i ponavljanja, imamo 5 kreativnijih prijedloga kako da ostanete zgodne i zategnute!

Krenite na trčanje 

Sigurno ste već pomislile da ćete lakše sebe natjerati da provedete sat vremena u teretani nego na trčanju, ali ako vam kažemo da ovaj vid rekracije može biti izuzetno zanimljiv ukoliko imate društvo ili još bolje trenera promijenićete mišljenje! Raspitajte se da li u vašem gradu postoje klubovi za trčanje gdje ćete u grupi trčati po zanimljivim predjelima i pritom zategnuti svaki mišić na tijelu!

Vozite biciklu 

Bicikliranje je sjajana zamjena kardiovaskularnom fitnesu i odličan način da ojačate svoje tijelo bez opterećivanja zglobova! Uostalom proljećni i ljetnji dani su kao stvoreni za uživanje u prirodi i bicikliranju! I u danima kada ostanete bez društva neće vam biti dosadano da biciklirate sami, jer nema boljeg načina da se oraspoložite i razmrdate um i tijelo!

Plivajte (u hladnoj vodi) 

Plivanje na moru pored egzotičnih plaža i na visokim temperaturama djeluje kao scenario i trening iz raja! Međutim, ovog puta vam predlažemo nešto drugačije... Jedno istraživanje je potvrdilo da kupanje u hladnoj vodi reguliše krvni pritisak, holesterol, povećava libido i plodnost kod žena! Naravno, ne treba pretjerivati, ali povremeno plivanje na nekoj od rijeka (čije plaže nisu divlje) će biti odlično za zdravlje i fit tijelo!

Šetajte 

Nema ništa bolje od čistog vazduha, prirode i pješačenja zar ne? Opremite se adekvatnom obućom, spremite sebi obrok, pozovite najbolju drugaricu ili partnera i krenite u dugu šetnju! Ukoliko odaberete neku brdovitu lokaciju, možete potrošiti i sjajnih 500 kalorija za samo jedan sat!

Pridružite se nekom timu 

Ukoliko ne možete sebe da zamislite u teretani, možda će vam privlačnije biti bavljenje nekim sportom ili plesom! Nikada nije kasno da počnete aktivno da se bavite nekim vidom rekreacije. Jedna kanadska studija je pronašla da timski sportovi smanjuju stres i depresiju, a ne treba da ponavljamo koliko će to biti sjajno za vaše tijelo i kondiciju!

Cosmopolitan.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.