Maska od kvasca može da povrati život vašoj kosi
Ilustracija

Recept

Maska od kvasca može da povrati život vašoj kosi

Efekti upotrebe ove nevjerovatne maske na vašoj kosi biće impresivni, a što je najvažnije trajaće jako dugo. Idealna je za sve tipove kose i odličan saveznik u borbi sa opadanjem kose. A podstiče i rast!

Ako želite da ojačate, regenerišete i jednostavno nahranite vašu oštećenu kosu, ova maska sa kvascem biće odličan izbor. Nanosite je na kosu dva puta nedjeljno u period od šest do osam nedjelja, a ako mislite da je potrebno, produžite tretman na 12 nedjelja.

POTREBNO JE: 1 kašičica toplog mlijeka, 1 kašičica meda (ili šećera), 20 grama svježeg kvasca (ako nemate svjež, možete koristiti i suvi, ali imajte u vidu da će vam u tom slučaju trebati manje kvasca – 7 grama suvog kvasca zamjenjuje 40 grama svježeg)

PRIPREMA: U mlijeko dodajte med (ili šećer) i kada se rastvori dodajte kvasac. Pripremljenu smjesu ostavite da stoji 20 minuta na toplom, ili još bolje, sunčanom mjestu.

Masku nanesite na svježe opranu i vlažnu kosu. Počnite od korijena i idite sve do krajeva. Nećete pogriješiti čak ni ako ovu masku nanesete na prljavu kosu.

Na samom kraju, uzmite najlon kesu, stavite je na glavu i obmotajte peškirom. Masku ostavite da djeluje najmanje sat vremena, a onda operite kosu šamponom. Ovakav tip maski najbolje djeluje kada se zagrijeva, jer je takva okolina najpovoljnija za razvoj gljivica iz kvasca. Sa njihovim rastom, količina vitamina, mineral, proteina i ostalih nutrijenata takođe raste. Na ovaj način, folikuli dlake dobijaju sve što im je potrebno za rast i obnovu.

Ženablic

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.