Masaža lica kašikama: Podmladite se za 12 dana!
Ilustracija

Isprobajte ovu metodu

Masaža lica kašikama: Podmladite se za 12 dana!

Za svaku ženu poslije 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano s činjenicom da elastičnost kože u toj dobi počinje da slabi, a potkožno tkivo postaje izražajnije.

Ako želite što duže sačuvati mladost i ljepotu pomoći će vam ova masaža kašikama, koja je preporučena od strane njemačkog kozmetologa Rene Koch.

Zašto je ovaj tretman toliko dobar? Vrlo jednostavno, u kućnim uslovima mogu se postići nevjerovatni rezultati: iz tkiva izbaciti višak tečnosti, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti kožu zategnutom i elastičnom, smanjiti vidljive bore, a konture lica će povratiti izražajnost.

Bez troškova. Za 10-12 dana možete postići nevjerovatne rezultate, pod uslovom da svakodnevno provodite ovu masažu.

Tehnika masaže je vrlo jednostavna. Treba uzeti 2 kašike, čašu hladne vode s kockama leda i manju zdjelu sa zagrijanim uljem po želji (maslinovo, bademovo,…) ili omiljenom kremom ili serumom. Nakon toga provedite postupak na ovaj način.

Uklonite šminku s lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu s vodom i ledom.

Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Tople kašike mijenjajte za hladne.

Isti postupak učiniti i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

Nakon toga, kašike treba ostaviti na kratko vrijeme u zagrijanom ulju ili ih namazati vašom kremom ili serumom i možete započeti masažu lica.

Blagim pritiskom pomičite kašike po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

Po čelu od gornjeg dijela nosa ka sljepoočnicama i liniji rasta kose

Po kapcima kružnim pokretima od unutrašnjeg ugla pa opet do njega

Po obrazima, od nosnica ka sljepoočnicama

Od podbratka ka sljepoočnicama

Po vratu, od njegovog početka do podbratka

Svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.

Svaki put, kada kašika počinje teško kliziti po licu, treba je ponovo namastiti uljem ili kremom.

Nakon masaže lice treba se umiti toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta. Ali, vrijeme povećavajte svakodnevno. Počnite s 1-2 minute, svaki dan povećavajte za 1 minut. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Ovu masažu je najbolje primjenjivati u serijama po 10-12 dana, uzastopno, bez prekida.

Life.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.