Mirko i Barni: 365 dana najiskrenijeg prijateljstva (FOTO) (VIDEO)
Nevjerovatan tandem iz Bijelog Polja

Nevjerovatan tandem iz Bijelog Polja

Mirko i Barni: 365 dana najiskrenijeg prijateljstva (FOTO) (VIDEO)

Ukoliko živite u Bijelom Polju a ljubitelj ste pasa, sigurno ste čuli za Barnija, veselog i pametnog psa. Na današnji dan, njegov vlasnik Mirko, ga je dobio na poklon i na današnji dan je počelo jedno veliko prijateljstvo.

U izreku da je pas čovjekov najbolji prijatelj uvjeravaju nas Mirko Balšić iz Bijelog Polja i njegov Barni. Mirko kaže da ne može da zamisli dan bez svog ljubimca. Provodeći dosta vremena sa njim šesnaestogodišnji Mirko je počeo da ga uči poslušnosti i raznim trikovima ni malo lakim za izvesti.

mirko

„Barni je havanski bišon, veoma pametan i jedini je primjerak te rase u Bijelom Polju“, objasnio je Mirko.

Prošle godine u aprilu počeo je da trenira sa Barnijem i kaže da je trikove i poslušnost njegov pas učio uz pomoć omiljene hrane-poslastica za pse. U dvorištu kuće Mirko je napravio improvizovane prepreke , staze za treniranje Barnija i tako dan za danom igrajući se, sve više su napredovali.

Na pitanje šta ga je to navelo da započne takav vid dresure Mirko odgovara:

„Oduvijek sam volio životinje, a naročito pse. Kada sam dobio Barnija počeo sam mnogo da čitam o psima i da istražujem. Tako sam na društvenim mrežama naišao na video snimke profesionalnih dresera pasa, pa sam odlučio da probam sa Barnijem neke od trikova. Naravno, u početku je bilo teško, a onda je Barni počeo da pokazuje pravi talenat. Uz igru i druženje smo brzo došli do iznenađujućih rezultata.“

 
Prijateljstvo,kreativnost i vjera u ono što rade doveli su ih i do prvog javnog nastupa. U oktobru prošle godine Mirko je sa Barnijem učestvovao na izložbi pasa u Bijelom Polju.
 
S obzirom da im je to prvi nastup oni su osvarili zavidne rezultate za samo pola godine vježbe. Barni je tada ocijenjen odličnom ocjenom (5), i bio je prvak rase.
 
121918175494040785497861483058784883214443n

„ Na toj izložbi dobio je i kandidaturu za nacionalnog i internacionalnog šampiona. U dijelu u kojem se takmiče mladi izlagači sa psima osvojili smo treće mjesto“, kazao Mirko. Oni će učestvovati na sledećoj izložbi koja se održava u oktobru u Bijelom Polju, a moguće je da će otići i na neku van grada, ukoliko budu imali sredstava.

Mirko svakodnevno dobija poruke pohvala putem društvenih mreža, a kaže da u ovome ne bi ni uspio da nije imao podršku porodice i prijatelja.

S obzirom na veliku ljubav koju ima prema životinjama, na prvom mjestu prema Barniju, Mirko je poručio svim ljudima da ukoliko imaju mogućnosti udome životinje, ali da to ne čine ako nemaju vremena za njih, jer kao i čovjeku i psu je potrebna ljubav i pažnja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.