Beograd: Na sajmu automobila će se predstaviti 300 proizvođača
Foto:B92

Pod sloganom "Šta žene čini srećnim"

Beograd: Na sajmu automobila će se predstaviti 300 proizvođača

U Beogradu je danas otvoren Međunarodni sajam automobila "DDOR BG Car Show" i Sajam motocikala Motopassion, a za šest dana biće predstavljeno 300 izlagača, iz dvadesetak zemalja, 35 automobilskih brendova, deset brendova proizvođača lakih i privrednih vozila i više od 30 moto brendova.

Sajam koji ove godine nosi slogan "Šta žene čini srećnim", što je nastavak prošlogodišnjeg koji je glasio "Mesto gde muškarci plaču", otvorio je ministar privrede u Vladi Srbije Željko Sertć, koji je rekao da je prošle godine, po prvi put od 2008. godine i konstantnog pada prodaje novih automobila, zabilježena povećana prodaja.

"Prošle godine je prodato preko 20 hiljada novih komada automobila, što je veoma značajan podatak, jer govori o oporavku tržišta autoindustrije, kako kod nas, tako i u cijelom svijetu, odnsono u Evropi", rekao je Sertić, prenosi agencija Anadolija.

Osvrćući se na ovogodišnji broj izlagača na Sajmu, Sertić je rekao da to takođe govori o veličini sajamske manifestacije te o interesima svih onih koji su danas došli i pokazali svoje proizvode i na taj način potvrdili da Srbija i njeno tržište jesu veoma važni.

"Nemojmo zaboraviti da je prošle godine samo Fiat napravio izvoz od preko 1,2 milijarde eura. Dakle, naš najveći izvoznik je napravio ozbiljan izvoz sa automobilom koji se proizvodi u Srbiji i sa kompletnom podrškom sektora koji stoje iza Fiata, a koji su locirani u našoj državi", naveo je.

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti sa podrškom za otvaranje novih radnih mjesta u autoindustriji, jer pored svih kompanija, koje su već došle, sada u ovom momentu za naredne dvije godine je obezbijeđeno 10 hiljada novih radnih mjesta u autoindustriji.

"Nastavićemo da radimo na podršci i vjerujem da će ta brojka biti veća u budućnosti, jer upravo autoindustrija jeste mjesto gdje se srijeću inovacije, nove tehnologije, gdje se srijeće sve ono što je produktivno i može da napravi dodatni proizvod, što ima svog smisla i tržište širom svijeta", rekao je Sertić. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.