Delegacija EU: CG pokazala kapacitet za politički dijalog
Foto: Facebook

Očekuju nastavak pregovora

Delegacija EU: CG pokazala kapacitet za politički dijalog

Iz Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici poručili su da je Crna Gora pokazala kapacitet za politički dijalog i naveli da očekuju nastavak pregovora.

To je iz Delegacije EU saopšteno Vijestima nakon optužbi Saveza evropskih konzervativaca i reformista (AECR) da EU ima "dvostruke standarde" prema Crnoj Gori i Makedoniji, prenosi RTCG.

"Tokom političke krize u Makedoniji u proljeće 2015, institucije EU su tražile da budu politički posrednik time što su podržale masovne proteste u Skoplju i bojkot makedonskog parlamenta. U tom periodu, EU je čak zahtijevala ostavku premijera Nikole Gruevskog", navodi su u saopštenju AECR.

Iz AECR su dodali da se EU ponašala potpuno drugačije prema Crnoj Gori tokom političke krize.

"U slučaju Crne Gore, EU je odbila da bude posrednik, indirektno podržala režim na vlasti i marginalizaciju političke opozicije", stoji u dokumentu konzervativaca.

Iz Delegacije EU u Crnoj Gori su naveli da je država pokazala kapacitet za politički dijalog, i da očekuju da se dijalog između Vlade i opozicije nastavi i da se pronađu neophodni kompromisi.

"Ključno je u ovom trenutku da Crna Gora obezbijedi potpunu primjenu izbornog zakonodavstva na svim predstojećim izborima, i da se sve njene institucije usredsrijede na obezbjeđivanje vidljivih rezultata na području vladavine prava", kazali su iz Delegacije EU.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.