Košarkaši Budućnost Volija poraženi od Mega Leksa
Foto: aba-liga.com

U prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige

Košarkaši Budućnost Volija poraženi od Mega Leksa

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su od Mega Leksa u Podgorici 85:81, u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige. Drugi meč igra se u subotu u Sremskoj Mitrovici.

Podgoričani su šutnuli čak 40 trojki u ovoj utakmici, uglavnom su tako tražili način da probiju Meginu odbranu, koja je izdržala nalete.

Tako će tim koji je nedavno osvojio Kup Radivoja Koraća u subotu u Sremskoj Mitrovici igrati za plasman u finale ABA lige. Ako Budućnost bude igrala kao večeras, Mega ima velike šanse da dođe u situaciju da se bori za trofej...

U neizvjesnoj završnici presudila je mirna ruka Timotea Luvavua i Nikole Ivanovića, koji su pogodili četiri slobodna bacanja, dok je s druge strane Omar Kuk promašio dva od tri kod rezultata 83:80 za ekipu Dejana Milojevića.

Rade Zagorac je odigrao spektakularan meč i postigao 27 poena za goste, pa je "poništio" odličnu partiju Džulijusa Dženkinsa koji je upisao 26 koševa (trojke 10-7).

Pored Dženkinsa, dvocifren učinak u timu Budućnosti imao je samo tadija Dragićević (12), ali je i promašio dvije trojke u samom finišu meča (ukupno ih je šutirao 7-2).

Vijesti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.