Ovo je najsigurnije mjesto u avionu!
Ilustracija

Time magazine napravio detaljnu analizu

Ovo je najsigurnije mjesto u avionu!

Let avionom smatra se jednim od najsigurnijih metoda putovanja. No nesreće se ipak događaju, a mjesto na kojem sjedite itekako može povećati šanse da istu preživite bez većih posljedica.

Time magazine napravio je detaljnu analizu 17 avionskih nesreća u posljednjih trideset godina kako bi otkrio koja su mjesta najsigurnija u avionu. Iznenađujuće, najsigurnijim mjestom u avionu pokazao se srednji red u 'repu' limene ptice. 

- Sredina aviona kroz istoriju se pokazala najfatalnijim dijelom za putnike. Smrtnost u prednjem dijelu aviona iznosi 44 posto u odnosu na stražnji dio aviona gdje je ona tek 28 posto - ističu u spomenutom magazinu, prenosi Avaz. 

Uz to sigurnima se smatraju i dva reda najbliža izlazima u slučaju opasnosti, s obzirom da putnici na ovim mjestima imaju mogućnost najbržeg izlaska iz aviona. 

Svakako, uvijek treba poštovati protokole sigurnosti u avionu te se vezati sigurnosnim pojasom gdje god sjedili. 

U magazinu su istakli da spomenuta mjesta ne sprečavaju povrede i smrtnost, već su se pokazali 'najsrećnijim' u posljednjih trdeset godina avionskih nesreća.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.