Započnite borbu protiv celulita
Foto: Guliver/Thinkstock

Vrijeme je

Započnite borbu protiv celulita

Ako ste tokom zimskih mjeseci preterivali sa obrocima i uživali u masnim i začinjenim jelima, moguće je da su se pod kožom stvorili masni jastučići - celulit. Ovaj estetski nedostatak može da se ispravi korigovanjem ishrane i redovnijim vježbanjem.

Stručnjaci kažu da je sad pravo vrijeme da objavite rat "pomorandžinoj kori" na butinama, donjem dijelu leđa, stomaku.

Izaberite vježbe koje će poboljšati cirkulaciju, ubrzati metabolizam i sagorijevanje suvišnih masnoća. Najbolji rezultati se postižu plivanjem, brzim hodanjem i vožnjom bicikla, ali i sa nekim aerobnim vježbama.

ČUČNjEVI

Raskoračni stav, stopala su paralelna i u širini kukova. Spuštajte se u čučanj, ali pazite da koljena na prelaze nožne prste. Leđa moraju da budu prava, a pogled usmjerite ispred sebe. Kada ste u čučnju, trebalo bi da osjećate da je oslonac tijela na petama.

ČUČANj U ISKORAKU

Raskoračni stav, stopala su paralelna i u širini kukova. Iskoračite jednom nogom naprijed, i polako se spustite u čučanj. Koljeno prednje noge ne bi trebalo da prelazi nožne prste, a butina i podkoljenica treba da formiraju pravi ugao.

PODIZANjE NOGE

Kleknete na koljena i oslonite se dlanovima na pod. Dignite jednu nogu savijenu u koljenu pod pravim uglom, i podižite je i spuštajte tako da osjetite zatezanje mišića zadnjice. Ponavljajte pokret desetak puta, a noga sve vrijeme mora da bude pod pravim uglom. Ponovite vježbu i drugom nogom.

PODIZANjE NOGE NA PILATES LOPTI

Sjedite na loptu za pilates. Leđa su prava, a ruke stavite na bokove ili sa svake strane lopte da biste imali bolju ravnotežu. Podižite jednu nogu dok ne bude prava. Prsti moraju da budu zategnuti prema gore. Radite naizmjenično objema nogama.

ZATEZANjE BOKOVA

Lezite na leđa, noge savijte u koljenima, ruke su pored tijela. Jedno stopalo prebacite preko koljena duge noge. Stegnite trbušne mišiće i dignite bokove visoko. Zadržite se u ovom položaju oko pet sekundi, dobro zategnite sve mišiće i polako spuštajte. Ne savijajte leđa kada ste u podignutom položaju. Ponovite vježbu 10 puta sa svakom nogom.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.