Pobjeda Budućnosti nad Cibonom za kraj
Foto: KK Budućnost

Klupski rekord

Pobjeda Budućnosti nad Cibonom za kraj

Budućnost VOLI je okončala ligaški dio pobjedom, čak 23. ove sezone u ABA konkurenciji što je klupski rekord u tom takmičenju. Prvo mjesto ovjereno je četiri kola prije kraja, bez poraza na svom terenu, a u meču sa Cibonom bilo je 78:68.

Utakmica sa Zagrepčanima imala je i svečanu uvertiru. Predsjednik kluba Dragan Bokan uručio je plakete članovima ekipe koja je 1996. ssvojila kup Jugoslavije što je bio i prvi trofej KK Budućnost.

U timu su bili: Vlado Šćepanović, Gavrilo Pajović, Dragan Tomović, Igor Đaletić, Čedo Mudreša, Peđa Popović, Aleksandar i Darko Ivanović, Savo Đikanović, Mirko Simović, Dragan Vukčević, Miomir Mugoša i trener Živko Garo Brajović.

Trener Luka Pavićević  je čestitao momcima na pobjedi, 23. u ovoj sezoni što je ističe stvarno izvenredno ostvarenje.

"Završili smo jedno takmičenje i sada moramo da se pripremamo za sasvim drugo, i drugačije takmičenje kakvo je plej of . Moram da priznam da u posljednjih četiri nedjelje od kako smo osigurali prvo mjesto, što nam je veoma prijalo kao potvrda našeg kvalitet, imamo mnogo problema zbog odsustva povrijeđenih igrača. To se i manifestovalo u ovoj utakmici kao i u prethodnom meču. Nadam da je ovo za publiku bila dobra utakmica. Ciboni je nedostajao mladi Žižić koji mnogo podiže nivo toj ekipi, ali i ostali su pokazali mnogo talenta, naročito u napadu. Trudili smo se da uhvatimo kontrolu nad našom odbranom dok smo u napadu imali uspješnu realizaciju, ali smo imali i ishitrena, nemirna rješenja u želji da što prije dođemo do nekog „vidljivijeg“ rezultata. Sad je najvažnije da su nam se vratili Dragićević i Marić, i da vidimo šta je sa Suadom Šehovićem, da li ćemo moći da računamo na njega u polufinalu“", kazao je Pavićević.

kkbuducnost

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.