Koliko koraka dnevno je potrebno da smršate?
Ilustracija

Bez znoja i muke do sjajne linije

Koliko koraka dnevno je potrebno da smršate?

Niste počeli da vježbate prvog, ali planirate da počnete ovog ponedjeljka i baš ste odlučili iako ste, kao i mnoge od nas, odustali bar hiljadu puta. Dobra vijest - ne morate mnogo da se znojite da biste smršali. Potrebno je samo da hodate. Da, baš tako.

Hodanje je najlakši i najjednostavniji trening, a pri tom dokazano je da popravlja raspoloženje, štiti zdravlje i pomaže da dostignemo željnu težinu.  

Studija je pokazala da su žene koje su u prosjeku napravile 3.520 koraka tokom dana (što je oko pola sata hodanja dnevno) izgubile više od dva kilograma tokom godine bez da su imalo mijenjale svoje prehrambene navike. Takođe štetno masno tkivo na stomaku kod njih se smanjilo za 12 odsto.

Sada kada znate koji je tačan broj koraka potreban da izgubite kilograme bez ikakavog napora, pogledajte ovu tabelu i napravite svoju računicu. Svaka aktivnost podrazumijeva određen broj koraka, pa izračunajte koliko vam je potrebno, odnosno kojoj aktivnosti treba najviše da se posvetite.  

 

PO MINUTIMA PO KILOMETRIMA PO KUĆNIM POSLOVIMA

1 minut = 118 koraka

1,6 kilometara = 2.000 koraka

Kupovina = 67 koraka

10 minut = 1.180 koraka

4,8 kilometara = 6.000 koraka

Brisanje poda = 101 korak

30 minut = 3.540 koraka

8 kilometara = 10.000 koraka

Usisavanje = 94 koraka

60 minut = 7.080 koraka

12,9 kilometara = 16.000 koraka

Rad u vrtu = 89 koraka

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.