Nova verzija Vibera za iOS i Android
Ilustracija

Dostupna korisnicima

Nova verzija Vibera za iOS i Android

Viber je objavio da je nova ažurirana verzija 5.8 za iOS i Android od sada dostupna svim korisnicima servisa App Store i Google Play Store.

Istaknute funkcije verzije za Android uključuju: 


1. Korisnička kamera za video poruke
2. Reprodukcija snimljenih poruka – razgovori 1 na 1
3. Promjena ponašanja opcije PopOver dok se koriste druge aplikacije – više ne dolazi do prekida kada ste u drugoj aplikaciji. 

Glavne funkcije verzije za iOS: 

1. Detaljnije informacije u grupnim razgovorima – mogućnost da provjerite koji su vaši prijatelji pročitali i lajkovali bilo koju poruku
2. Podrška za 3D dodir za korisnike uređaja 6S/6SPlus – prečica za kreiranje nove poruke ili pristup vašim zadnjim razgovorima
3. Prikaz Split View i Slide Over za Multitasking na iPadu
4. Galerija razgovora – mogućnost prikaza svih fotografija i videozapisa iz određenog razgovora na jednom mjestu
5. Ažurirana veličina korisničke slike, ponovno razvrstavanje liste razgovora i određena poboljšanja u radu
6. Poboljšano pretraživanje

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.