Med od bundeve jača imunitet!
Ilustracija

Pun vitamina

Med od bundeve jača imunitet!

Možda nikada niste čuli za med od bundeve, ali ova ukusna namirnica toliko je zdrava za organizam da ćete je vjerovatno jesti svaki dan.

Zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med ojačava imunitet, a zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom djelovanju, odličan je izbor kod problema hroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva.

medbundeva

Tu se spisak njegovih pozitivnih dejstva po organizam ne završava. Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema sa jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe sa povišenim holesterolom. Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve. Istovremeno, zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med je izvrstan pojačivač imuniteta.

Alo

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.