Ovo je ‘najzelenije’ odmaralište na svijetu
Foto: Screenshot

UAE

Ovo je ‘najzelenije’ odmaralište na svijetu

Odmaralište Oasis Eco Resort, koje će predstavljati jednu od najekološkijih turističkih destinacija na svijetu, biće sagrađeno na pustinjskom tlu Ujedinjenih Arapskih Emirata do 2020 godine.

Autor projekta je studio “Baharash Architecture”, koji je unajmila kompanija “Eco Resort Group” iz Dubaija. 

Turisti koji budu željeli da ljetuju u ovom “raju na zemlji” imaće na raspolaganju fitnes centar, veliku terasu i predivan pogled, piše "Dejli mejl". 

Svaki objekat u kompleksu biće izuzetno nizak, a voda će biti crpljena iz podzemnog bunara koji će takođe predstavljati bazu za navodnjavanje zelenih usjeva. 

Odmaralište će energijom snabdijevati solarne ploče koje će pokrivati svaki krov. 

Među osobljem će se naći i biolozi i stručnjaci za očuvanje divljeg života, koji će izučavati i voditi brigu o lokalnom divljem životu. 

“Ovo je najekološkiji projekat na kojem smo do sada radili. Izuzetno je bitan jer konvencionalni, nekontrolisani oblici turizma nanose veliku štetu prirodnim oblastima, uzrokujući zagađenje vazduha i vode, eroziju tla, gubitak prirodnih staništa i ugroženost vrsta”, izjavio je Baharaš Baherian, dizajner i osnivač studija “Baharash Architecture”. 

“’Oasis Eco Resort’ će podići svijest o vrijednosti životne sredine putem edukativnih programa u iskustava. Ono će takođe služiti zaštiti prirodne životne sredine i povećati njen ekonomski značaj”, dodao je Baherian.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.