Play-off ABA lige počinje 14. marta

Završava 5. maja

Play-off ABA lige počinje 14. marta

Ovosezonski play-off regionalne košarkaške ABA lige počeće 14. marta, a završiti najkasnije 5. maja, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici ovog takmičenja.

Od ranije je poznato da će u play-offu igrati Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita i Mega Leks. Jedina nedoumica uoči posljednjeg 26. kola, koje će se igrati od 5. do 7. marta, je ko će zauzeti drugu poziciju - Zvezda ili Cedevita, te time steći prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji, prenosi Anadolija.

Polufinale će se igrati na dvije pobjede po sistemu 1-1-1 i završiće najkasnije do 28. marta. Termin početka finalne serije zavisiće do toga hoće li se neko od dvoje finalista plasirati u četvrtfinale Eurolige, a to mogu samo Zvezda i Cedevita. Finale play-offa igraće se na tri pobjede u formatu 2-2-1, a postoje dva scenarija kada su u pitanju termini odigravanja utakmica.

U prvom, ukoliko finalisti ili ne budu euroligaši ili se ne plasiraju u četvrtfinale Eurolige, finalna serija će se igrati između 11. i 17. aprila. Drugi scenario, koji predviđa da je barem jedan finalista učesnik top 8 faze Eurolige, utakmice finala play-offa igrale bi se između 29. aprila i 5. maja.

Naslov šampiona ABA lige brani Crvena zvezda. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.