Stari lijek sa Balkana za borbu protiv virusa i infekcija
Ilustracija

Stari lijek sa Balkana za borbu protiv virusa i infekcija

Koristite po potrebi ili želji, kad god i koliko god želite, jer nema kontraindikacija

Preparat pravljen vjekovima unazad na balkanskom području izuzetno je dobar kao pomoćno sredstvo za liječenje oboljenja i infekcija disajnih puteva, a naročito kašlja i drugih simptoma prehlade i gripe.

Za jednu teglu od 800 ml ovog preparata potrebno vam je:

- 15 do 20 manjih mladih borovih izdanaka koji se u proljeće jave na vrhovima grana,

- 1 cijeli veći limun, po mogućnosti tanje kore, dobro opran i isječen na tanke kriške,

- oko 500 g meda, najbolje livadskog ili bagremovog

Priprema:

Navedene sastojke redati u teglu naizmjenično - borovi izdanci - limun - med, i tako dok ne potrošite sastojke, odnosno popunite teglu.

Dobro zatvorite i ostavite na svijetlom i toplom mjestu da odstoji 40 dana, najbolje na prozoru. Povremeno okrenite teglu kako bi se sastojci lijepo slegli i izmiješali.

Nakon 40 dana procijedite tečni dio, bacite ostatke bora i limuna i dobijeni borov med čuvajte u frižideru.

Koristite po potrebi ili želji, kad god i koliko god želite, jer nema kontraindikacija, a vrhunska je pomoć u liječenju simptoma gripe i prehlade.

Stil.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.