Karate reprezentacija CG osvojila sedam medalja na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Istorijski uspjeh

Karate reprezentacija CG osvojila sedam medalja na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Ženski karate tim Crne Gore u borbama osvojio je titulu prvaka na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Istanbulu, dok su muški karate tim i Ana Drašković na seniorskom karate prvenstvu Balkana završili sa bronzanim medaljama. Osvajanjem sedam medalja na prvenstvu u Istanbulu, Crna Gora je ostvarila istorijski uspjeh, saopšteno je danas iz Karate saveza Crne Gore.

Na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je za vikend održano u Istanbulu, crnogorska reprezentacija nastup na šampionatu završila je sa sedam medalja, dvije zlatne, jednom srebrnom i četiri bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Maksimović i ženski tim u borbama, srebrnu je osvojila Dragana Konjević, a bronzane Almir Cecunjanin, Marina Raković, Ana Drašković i muški karate tim.

Ženska karate reprezentacija osvajanjem zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu ostvarila je istorijski uspjeh i nastavila kontinuitet ostvarivanja dobrih rezultata na velikim takmičenjima, kazao je predsjednik Karate saveza Crne Gore, Dragan Šakotić.

On je istakao da crnogorski karate ima sa čim da se pohvali i da je šampionat u Istanbulu jedan od trenutaka koji će ući u istoriji tog sporta.

"Prvi put jedna naša ekipa u seniorskoj konkurenciji osvaja prvo mjesto. Ponosni smo na takmičare i njihove rezultate. Šampionat u Istanbulu je sjajna uvertira za ono što nas očekuje tokom ove godine, Evropsko prvenstvo u Monpeljeu i šampionat svijeta u Lincu", rekao je Šakotić.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić kazao je da je u Istanbulu ostvaren veliki uspjeh i da o njegovom značaju najbolje govori broj medalja i konkurencija na šampionatu.

"Osvojeno je sedam medalja u konkurenciji više od 250 takmičara iz 11 država. Mogao je taj broj biti veći, ali smo zadovoljni imajući u vidu da je pripremni period i da je sve podređeno EP u Monpeljeu. Uspjeh iz Istanbula dobar je pokazatelj da ćemo na EP, barem u konkurenciji žena u borbama, pojedinačno i ekipno, imati dostojnog reprezenta", naglasio je Fatić.

Nova šampionka Balkana, Jelena Maksimović, kazala je da je ponosna što se sa šampionata vraća sa dvije zlatne medalje.

"Konkurencija je bila jaka, i pojedinačno i ekipno. Balkansko prvenstvo bila je prilika da vidimo gdje smo, kako smo radili do sada. Nadam se da ćemo se do EP dobro pripremiti i da ćemo se i sa tog takmičenja vratiti kao sa Balkanskog šampionata", istakla je Maksimović. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.