Novi trendovi u šminkanju za proljeće 2016.
Ilustracija

Istaknite ono naljepše na sebi

Novi trendovi u šminkanju za proljeće 2016.

Sva je sreća pa je trend u šminkanju koji je potencirao prirodan izgled, bez vidljivih znakova uljepšavanja najzad prošao.

Sasvim je besmisleno biti našminkan, ali tako da izgleda kao da nisi, a kako nova sezona nudi i nove načine da se vaše lice istakne, a naročito ono najljepše na njemu, sa starom godinom ćemo i stare navike lako napustiti. Modne kuće su za narednu sezonu, a naročito u oblasti šminke za mlade, predložile zanimljiva rješenja, a na nama je da se odlučimo šta je ono bez čega sljedeće proljeće neće moći da nas vidi… 

Jedan segment lica bi uvijek trebalo da bude naglašen – usne, oči ili jagodice, na vama je da izaberete. Ako su to usne, onda imate mogućnost da se pozabavite svim nijansama crvenog ruža koje možete da zamislite. Od zavodljivih jarko crvenih, do koralnih, ili ćete možda radije izabrati neki od tamnih karmina, jer se na trendi scenu ponovo kao uzori vraćaju vampirski modeli. 

Oči su ekscentrično plave, tirkiz je boja novog proleća, a insistira se na gustim sjenkama i olovkama za oči čija se tekstura jasno vidi. Takođe će od novogodišnje noći svjetlucave i šljokičaste nijanse ostati kao trajni uzor, pa će ovakve sjenke biti odličan izbor za maglovite zimske i prve proljećne dane, kada je prirodna svjetlost još uvijek stidljiva. Ajlajner nastavlja svoju uobičajenu popularnost, ali i bronzer, jer će, kažu svjetski modni gurui, svjetlucavo lice, koje izgleda kao da vas je sunce ogrijalo, biti zaštitni znak proljeća 2016. godine. 

Citymagazine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.