Zaboravite kozmetičara: Mitisere možete očistiti i kod kuće!
Ilustracija

Pratite ova uputstva

Zaboravite kozmetičara: Mitisere možete očistiti i kod kuće!

Svaki dan pore na licu zapušavaju se masnoćom, odumrlim ćelijama, a nečistoća i prašina dospijevaju na kožu lica svaki put kada izađete napolje. Ako ne čistite zapušene pore, one se pretvaraju u mitisere, akne i bubuljice i zato ih je neophodno, s vremena na vrijeme, čistiti.

Nije obavezna posjeta kozmetičkom salonu da biste odradili ovaj tretman. Ovo možete da uradite i sami, kod svoje kuće – i to na profesionalnom nivou! Bićete zadovoljni rezultatom. Ovaj tretman odlično čisti pore, osvježava kožu lica i otklanja mitisere.

Uradite sljedeće:

Operite lice na uobičajeni način, skupite kosu da lice bude otkriveno.

Pripremite smjesu za čišćenje lica:

Dvije supene kašike pjene za brijanje dobro promiješajte s pola kašičice sode bikarbone.

Prokuvajte vodu u manjoj posudi – oko 200 ml, i ubacite 1-2 kašiku suvog cvijeta kamilice. Stavite posudu na sto, glavu iznad nje, pokrijte se peškirom i parite lice, oko 5-7 minuta. Na napareno, vlažno lice nanesite pripremljenu smjesu, izbjegavajući dijelove oko očiju i usta. Otvorite slavinu s vrućom vodom i pod mlaz vode stavite mekanu četkicu za zube. Potrebna je baš mekana. Iako postoji i specijalna četkica za lice, možete da koristite i ovu, za pranje zuba.

Zatim nježno, ali dinamično, čistite kožu lica. Posebnu pažnju posvetite nosu i čelu. Izbjegavajte dio oko očiju. Istrljajte i usta. Isperite vodom. Pogledajte se u ogledalo – nema crnih tačaka, pore su čiste i lice je vrlo glatko. Ovakvu proceduru možete da radite jednom nedjeljno.

Atma.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.