Ganjo najbolja u superkombinaciji
Mari Mišel Ganjo

Svjetski kup u Andori

Ganjo najbolja u superkombinaciji

Kanađanka Mari-Mišel Ganjo pobjednica je superkombinacije koja je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Andori, u zimskom centru Grandvalira Soldeu - El Tarter.

Za superkombinaciji računaju se rezultati superveleslaloma i jedne slalomske vožnje.

Ganjo je bila 13. nakon superveleslaloma, a do druge pobjede u Svjetskom kupu došla je u ukupnom vremenu minut, 43 sekunde i 66 stotinki.

U Svjetskom kupu ima još trijumf u superkombinaciji, 12. januara 2014. godine u Altenmarktu.

Ganjo je za 20 stotinki bila brža od drugoplasirane Švajcarkinje Vendi Holdener, dok je treće mjesto osvojila Francuskinja Ane-Sofi Barte sa 61 stotinkom slabijim vremenom od pobjednice.

Kako prenosi RTCG, na četvrtom mjestu završila je Italijanka Federika Brinjone, peta je bila Švajcarkinja Rahel Kup, a šesta Roman Miradoli iz Francuske.

Pobjednica prve superkombinacije sezone, Švajcarkinja Lara Gut, ostala je danas bez plasmana, dok je drugoplasirana iz Val D Izera, Amerikanka Lindzi Von završila na 13. mjestu, iako je nakon superveleslaloma bila na čelnoj poziciji.

U plasmanu superkombinacije prvo mjesto dijele Gut, Von i Ganjo sa po 100 bodova.

Holdener je četvrta sa 98 bodova.

Von zauzima čelnu poziciju i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa 1235 bodova.

Gut je druga sa 1207, a treća Viktorija Rebensburg sa 914 bodova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.