Vježbe za tanak struk: Smanjite centimetre, ispeglajte stomak
ilustracija

U zdravom tijelu boravi zdrav duh

Vježbe za tanak struk: Smanjite centimetre, ispeglajte stomak

Vodite računa da vam jedini cilj ne bude da smršate nego da budete zdravi.

Ukoliko želite da imate vitak struk, morate da se pomučite da biste ga dobili. Donosimo vam tri vrste trbušnjaka koje će vam stanjiti struk onoliko koliko to vaša građa dopušta. 

Gornji trbušni mišići 

Lezite na pod. Privucite stopala bliže sebi i stavite ruke iza glave. Podižite se tako da laktovima dotaknete bedra. 

Vježbu ponavljajte 10 puta, a svake nedelje povećajte ponavljanje za još 10 komada. 

Donji trbušni mišići 

Ispružite se ravno na pod. Kičmu čvrsto prislonite na podlogu. Podižite noge tako da čitavo vrijeme budu ispružene. Zatim ih spustite malo iznad poda i ponovo podignite. Ponovite vježbu 10 puta, a sljedeće nedelje povećajte ponavljanje za još 10 puta. 

Bočni trbušnjaci 

Lezite na bok oslonjeni na lakat. Zatim se oslonite i na stopala i podignite se kao da ćete načiniti bočni most. Ostanite tako 60 sekundi. Ako želite veće opterećenje podignite slobodnu ruku i odvojite slobodnu nogu od ove kojoj je stopalo na podu. 

Pored ovih vježbi, izuzetno je važno da vodite računa šta jedete i koliko vode pijete. Neka vam cilj ne bude da smršate nego da postanete zdraviji. 

Radite na sebi jer u zdravom tijelu boravi zdrav duh.

Superžena

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.