Težak pad Von na superveleslalomu u Andori
Foto:Getty

Težak pad Von na superveleslalomu u Andori

Amerikanka Lindzi Von doživjela je težak pad na trci superveleslaloma za Svjetski kup Soldeu-El Tarteru u Andori, nakon čega je sa staze odvezena u saonicama. Iz skijaškog tima Sjedinjenih Američkih Država nisu mogli reći o koliko teškoj povredi se radi.

Trka je zbog pada Von bila prekinuta na desetak minuta zbog ukazivanja pomoći jednoj od najboljih skijašica današnjice.

Inače, pobjedu u superveleslalomu, čiji je početak zbog loših vremenskih uslova bio prolongiran za tri sata i koja je zbog toga bila skraćena, odnijela je Italijanka Federika Brinjon sa vremenom 57,33 sekundi. Druga je bila Amerikanka Lorene Ros sa zaostatkom od 0,13 sekundi, a treća Austrijanka Tamara Tipler koja je zaostala 0.37 sekundi.

Von je pobijedila na devet trka ove sezone, čiji je početak u oktobru prošle godine propustila zbog povrede gležnja. Sjajna Amerikanka je trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa. 

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.