Znate li šta znači kad vam
Ilustracija

Ovo su pravi uzroci

Znate li šta znači kad vam "igra" oko?

Evo šta vam tijelo time poručuje...

Svi smo to vjerovatno u nekom trenutku iskusili - u sred normalnog dana ili konverzacije sa nekim, oko počne nekontrolisano da se trza. Što više pokušavate to da sakrijete i da učinite da prestane, to postaje sve gore i gore.

Ti neprijatni i dosadni grčevi koji čine da izgleda kao da konstantno namigujete nekome imaju tri moguća uzroka.

Najčešći razlog zbog kojeg dolazi do toga da se vaše oko nasilno pomjera bez vašeg odobrenja je nedostatak sna, pa možete da razmislite o tome da legnete ranije ako vam se ovo često dešava.

Stres je takođe veliki faktor, tako da možda i nećete moći da izbjegnete ovo trzanje pred šefom ili nekim ko vas stavlja u stresne situacije.

Ono što definitivno možete da kontrolišete je unos kofeina, alkohola i duvanskog dima, jer previše ovih stvari takođe utiče na grčeve ove vrste.

Međutim, kao i kod svih drugih stvari, trzaji u oku mogu da budu i znak nekog ozbiljnijeg stanja ili problema u vezi sa okom i rijetkim slučajevima je posljedica nervnih ili moždanih poremećaja poput Parkinsonove bolesti.

Tako da, ukoliko ste iskusili produžene simptome i zabrinuti ste, obavezno idite kod ljekara.

Ipak, vjerovatnije je da vaše tijelo samo želi da vam kaže kako mu je potrebno više sna, manje stresa i "sankcionisanje" kofeina.

Dok to ne prođe, pokušajte da prođe kao namigivanje.

Mondo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.