Uzeti srpski pasoš onima koji igraju za druge države!
Uzeti srpski pasoš onima koji igraju za druge države!

Bošković ogorčen

Uzeti srpski pasoš onima koji igraju za druge države!

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ne skriva da je ogorčen ravnodušnošću sa kojom pojedini sportisti iz Srbije uzimaju pasoše drugih zemalja kako bi nastupali za njihove reprezentacije, a ne za onu iz države u kojoj su rođeni.

"Svako ima pravo na izbor i u to ne ulazim. Prihvatam da neko odluči da prestane da igra za svoju zemlju, ali ne i da počne da igra za drugu. Nijesam nikada čuo da je neki Danac odlučio da igra za neku drugu reprezentaciju. Da je do mene, ja bih oduzeo pasoš Srbije svima onima koji su iz Srbije, a igraju za tuđu zemlju", rekao je, između ostalog, Bošković u intervjuu za "Sport".

Bošković je na nedavnom prvenstvu Evrope u polufinalu vodio ekipu protiv Crne Gore za koju su igrale dvije rukometašice iz Srbije, Ana Đokić i Katarina Bulatović, koje su prešle u crnogorski tabor. A Srbiju su, na taj način, napuštile i makedonska reprezentativka Indira Jakupović, mađarska Bojana Radulović, njemačka Milica Danilović, te uz pomenute članice crnogorske reprezentacije i Bojana Popović, Mirjana Milenković, Ana Radović, podsjeća "Sport".

"Nama djeca ne znaju himnu 'Bože pravde'. Ja bih to uveo kao obavezno na prvom času. Patriotizam moramo da uvedemo u osnovnu školu. Evo, nedavno na Danu državnosti nijesam vidio zastavu Srbije na svakoj banderi u mom Aranđelovcu. To ne smije tako", poručuje selektor rukometašica Srbije.