Tri problema s menstruacijom koje morate prijaviti svom ginekologu
Ilustracija

Obratite pažnju

Tri problema s menstruacijom koje morate prijaviti svom ginekologu

Tegobe koje prate menstruaciju su uglavnom već uobičajena stvar s kojom se iz mjeseca u mjesec borimo i zbog kog tih nekoliko dana spadaju u najomraženije.

Međutim, pored uobičajenih tegoba mogu se javiti i problemi koji ukazuju na ozbilniji problem i koje nikako ne treba da ignorišete. Tada svakako treba da se obratite ginekologu. 

Pogledajte koji su to znaci da sa vašom menstruacijom nešto nije u redu...

1. Obilna menstruacija 

Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na šta morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često mijenjati uložak tj. on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili pak trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati. 

2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija 

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili pak kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

3. Ugrušci 

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože materice i zbog toga se može dogoditi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najviše krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstrualnog ciklusa, onda se obavezno javite ginekologu.

Cosmopolitan.rs 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.