Havaji dobijaju najskuplje odmaralište na svijetu
Hotel The Palm u Dubaiju (Foto: Thinkstock)

Koštaće dvije milijarde dolara

Havaji dobijaju najskuplje odmaralište na svijetu

Najskuplje odmaralište na svijetu, čija će izgradnja prema procjenama koštati više od dvije milijarde dolara, uskoro bi trebalo da se sagradi na ostrvu Oahu na Havajima.

Iza projekta će stajati ista kompanija koja je vlasnik Atlantis Paradise Island na Bahamima, kao i The Palm u Dubaiju. 

Prema dosadašnjim planovima, kompanija će graditi odmaralište u blizini Disney Aulani odmarališta. 

Projekat je najavljen još pre više od deset godina, ali nikad nije započet. 

Inače, Atlantis odmarališta poznata su po nautičkim temama. U Dubaiju imaju najveći vodeni park na Bliskom istoku i Evropi, ogromne akvarijume i nude aktivnosti poput ronjenja i plivanja s delfiima.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.