Evrovizija uvodi najveću promjenu u posljednjih 40 godina (VIDEO)
Ilustracija

Za još dramatičniji kraj

Evrovizija uvodi najveću promjenu u posljednjih 40 godina (VIDEO)

Organizatori takmičenja za pjesmu Evrovizije objavili su danas da se mijenja način saopštavanja rezultata glasanja, s ciljem da se uvede veća neizvjesnost u finale takmičenja.

Promjena, predstavljena kao najveća promjena od uvođenja sistema sa 12 poena prije 40 godina počeće da se primjenjuje već na ovogodišnjem Eurosongu, koji će biti održan 14. maja u Stokholmu, saopštila je Evropska unije emitera (EBU).

Do sada je saopštavan zbirni rezultat glasova žirija i publike svake zemlje.

Prema novim pravilima, glasovi žirija i publike će se objavljivati odvojeno i prvo će televizije 43 zemlje učesnice objaviti glasove žirija iz svake zemlje, a na kraju će biti objavljeni glasovi publike.

Organizatori kažu da će se na ovaj način stvoriti dramatičan kraj i da pobjednik neće biti poznat do samog kraja takmičenja.

Ranijih godina dešavalo se da se pobjednik zna i 20 minuta prije kraja glasanja.

– Ova promjena formata unijeće novi nivo uzbuđenja u finiš takmičenja za Eurosong – rekao je Martin Esterdal, izvršni producent ovogodišnje predstave, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Dnevno.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.