58. dodjela Gremi nagrada:
Foto: MTV

Los Anđeles

58. dodjela Gremi nagrada: "Thinking Out Loud" pjesma godine

Pop zvijezda Tejlor Svift za svoj album "1989" dobila je Gremije za album godine i najbolji vokalni pop album, a s Kendrikom Lamarom je podijelila nagradu za najbolji muzički video za "Bad Blood".

Britanski kantautor Ed Širan, američki reper Kendrik Lamar, pop zvijezda Tejlor Svift, američki rok bend Alabama Šejks i hit "Uptown Funk" Marka Ronsona i Bruno Marsa obilježili su 58. dodjelu prestižnih muzičkih nagrada Gremi, koja je sinoć održana u Staples Centru u Los Anđelesu, prenosi Anadolija.

tejlor

"Thinking Out Loud" donijela je britanskom kantautoru Edu Širanu prvi Gremi za najbolju solo izvedbu pjesme, koja je potom proglašena i pjesmom godine.

Pjesma "Uptown Funk" Marka Ronsona i Bruna Marsa nagrađena je za ploču godine, a donijela im je Gremi i za najbolju pop izvedbu u duetu, odnosno grupi.

Američki reper Kendrik Lamar imao je najviše nominacija, čak 11, od čega je osvojio pet Gremija, među kojima i za najbolju rep pjesmu i za svoj "To Pimp A Butterfly" album.

l

Pop zvijezda Tejlor Svift za svoj "1989" album dobila je Gremije za album godine i najbolji vokalni pop album, a s Lamarom je podijelila nagradu za najbolji muzički video za "Bad Blood". Ova mlada superzvijezda je u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojila već deset Gremija.

Bluz-rok bend Alabama Šejks osvojio je tri Gremija - za najbolju rok izvedbu i rok pjesmu "Don't Wanna Fight", te za najbolji alternativni album "Sound & Color". Album "Drones" britanske grupe Mjus nagrađen je najboljim rok albumom.

farel

Nagradu za najbolju novu izvođačicu dobila je Megan Trainor, dok je Toni Benet osvojio svoj 18. Gremi za najbolji tradicionalni pop vokal album. Svoj prvi Gremi dobio je i Džastin Biber za najbolju dens pjesmu.

biber

Najprestižnija muzička nagrada Gremi, koja se prvobitno zvala Gramofon Avords, osnovana je 1958. godine, a danas se dodjeljuje u 83 kategorije u 30 različitih muzičkih žanrova.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.