Zvezda lako do pobjede nad Sutjeskom

ABA liga

Zvezda lako do pobjede nad Sutjeskom

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo su večeras pobijedili u "Pioniru" ekipu Sutjeske sa 96:67 u meču 24. kola ABA lige i tako su upisali 18. trijumf, uz šest poraza.

Sa druge strane, Nikšićani su upisali osam pobjeda i 16 poraza i do kraja im predstoji borba za opstanak, prenosi B92.

Crveno-beli nisu igrali punom snagom, Sutjeska je krajem prvog poluvremena vodila sa 33:30, ali pet minuta jake odbrane i disciplinovanog napada na početku nastavka bili su dovoljni ekipi Dejana Radonjića da prelomi meč.

Miler i Cirbes bili su ključni u tom intervalu u kojem su domaći napravili seriju 18-2, poveli sa 58:40 i tako su riješili pitanje pobjednika. 

Zvezda je na ovom meču igrala bez povrijeđenog Stefana Jovića, a krajem trećeg perioda igru je morao da napusti i Nikola Rebić, koji je dobio udarac u duelu sa Pavićem, krvario je i morao je da napusti igru. 

Sljedećeg vikenda na programu su nadmetanja u nacionalnim kupovima, a meč 25. kola ABA lige Zvezda igra sa Cibonom kod kuće 29. februara, tri dana poslije meča sa Efesom u Euroligi. 

Crveno-beli su timski imali 27 asistencija i bili su superiorni u svim statističkim parametrima. Najbolji je bio Majk Cirbes sa 21 poenom (8-13 iz igre) i 10 skokova, Marko Simonović dao je 16 poena (4-7 za tri), a Kvinsi Miler imao je 11 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Nemanja Dangubić upisao je 9 poena i 6 asistencija, Kinzi je imao 6 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a Micić je dodao 8 poena i 5 asistencija. 

Kod Sutjeske je najraspoloženiji bio Nemanja Vranješ sa 23 poena (6-7 za tri), a Spasojević je zabilježio 16 poena i 8 skokova. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.