Kako izgubiti salo sa stomaka bez ijednog urađenog trbušnjaka?
Foto: Shutterstock

Savjeti

Kako izgubiti salo sa stomaka bez ijednog urađenog trbušnjaka?

Jeste li sigurni da unosite dovoljno vitamina C, vježbate u pravo vrijeme, započinjete dan na pravi način...?

Predstavljamo vam nekoliko savjeta za mršavljenje i sagorijevanje masnih naslaga:

1. HIIT TRENING

Ako želite efikasno da sagorite masne naslage, radite HIIT trening. Na umu imajte sljedeće stvari: prije svega, izvođenje intervala ispod 30 sekudi će pokrenuti vaš metabolizam. Dajte svoj maksimum u treningu, jer sve ispod toga neće dati rezultate. Neka vaši treninzi ne traju više od 30 minuta.

2. VJEŽBAJTE PRIJE OBROKA

Pokušajte da ne jedete prije nego poslije treninga. Nedavno istraživanje BBC-ja je otkrilo da muškarci mogu da sagore 8 procenata više masnoća ako vježbaju prije obroka.

3. ELIMINIŠITE STRES

Smanjite nivo kortikozola, hormona stresa ukoliko želite da smršate, jer bez obzira koliko vježbate i zdravo se hranite, ukoliko je vaš nivo stresa nestabilan, imaćete problema sa viškom kilograma.

4. UZIMAJTE DOVOLJNO VITAMINA C

Vitamin C može da izbalansira nivo kortikozola kada ste pod stresom, a osim što poboljšava imuni sistem i sprečava prehladu, vitamin C je takođe esencijalan za stvaranje karnitina, sastojka koji pomaže vašem tijelu da masnoće pretvorite u gorivo.

5. TRENING SNAGE

Trening snage nije samo bitan za bildovanje mišića, već je koristan i za gubljenje kilograma budući da sagorijeva kalorije.

6. NE IZBJEGAVAJTE MASNOĆE

Nemojte da izbacite masnoće iz ishrane, jer su potrebne dobre masnoće, budući da su sve ćelije u vašem tijelu napravljene od dva sloja masti ili lipida, koje su sastavljene od dobrih ili loših masti u zavisnosti od toga koja je vrsta masnoće zastupljena u vašoj dijeti.

7. IZBALANSIRAJTE UNOS ZDRAVIH MASTI

Kako biste lijepo izbalansirali unos masnoća, najbolje je da unosite omega 3 i omega 6 masti.

8. UZIMAJTE PROBIOTIKE

Teško ćete izgubiti kilograme ukoliko nemate brz metabolizam i brzo varenje. Kako biste pospješili varenje i metabolizam, uzimajte probiotike koji se najčešće nalaze u mliječnim proizvodima.

9. PIJTE ZELENI ČAJ

Studija, koja je objavljena u American Journal of Clinical Nutrition sugeriše da ispijanje četiri šolje zelenog čaja dnevno mogu da pomognu ljudima da izgube dva do tri kilograma za dva mjeseca, jer sastojak koji se nalazi u zelenom čaju ubrzava vaš metabolizam.

10. ZAPOČNITE DAN PROTEINIMA

Preskakanje obroka vam neće pomoći da izgubite kilograme, a konzumiranje doručka je jedna od najjednostavnijih i najzdravijih stvari koje možete da učinite za sebe i da se osjećate zdravije i mnogo energijčnije, a to ćete najbolje učiniti ukoliko budete konzumirali proteine.

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.