Problem sa SINUSIMA riješite pomoću ove biljke
Foto: Thinkstock

Prirodni lijek

Problem sa SINUSIMA riješite pomoću ove biljke

Lako je i jednostavno, a vjerovatno je već imate u frižideru...

Ren je najpoznatiji prirodni lijek protiv upale sinusa i u nasem narodu postoji puno razlicitih prica o tome kako se priprema za ovu vrstu liječenja. Ovdje smo izdvojili dva recepta, jedan kao oblog a drugi sirup.

Oblog protiv upale sinusa

U flašu od pola litra staviti narendani ren do vrha napuniti vinskim sirćetom, zatvoriti i na toplom držati 10 dana uz češće mućkanje. A zatim koristiti tako što se na svaki sat preko otvorenog grlica flaše udiše pet minuta.

Uveče tečnost sipati na tkaninu i držati na čelu i potiljku, u toku noći. Ležati bez jastuka. Terapija traje pet dana.

Sirup protiv upale sinusa

Na mašini za meso sitno samljeti 50 gr rena i 20 gr korijena đumbira i 20 gr cikorije, pa tome dodati kašičicu cimeta. Dobijenu mješavinu sipati u staklenu teglu i dobro zatvoriti, pa uz povremeno mućkanje deset dana držati kraj izvora toplote. Svako jutro nataste, pola sata prije jela, uzimati po jednu kafenu kašicicu ove smjese.

More i Sunce - prirodni lijek za upalu sinusa

More i Sunce su odlican prirodni lijek za upalu sinusa. U kucnoj varijanti treba rastvoriti nerafinisanu morsku so u destilovanoj vodi i ukapavati u nos više puta na dan. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.