Upoznajte
Ilustracija

Isprobajte

Upoznajte "lajaž": Glavni trend farbanja kose u 2016.

Zaboravite na sve tehnike farbanja i sjenčenja, jer nam je stigao najprirodniji način posvetljivanja kose.

Nakon balajaž, ponovo nam stiže novi trend koji, prema prvim proračunima i nagađanjima pretenduje da nadmaši popularnost svih dosadašnjih tehnika farbanja. 

Lajaž je najnoviji metod posvetljivanja i sjenčenja kose koji naglašava naš oblik frizure i dijeli pramenove u glavne sekcije, dok se boja širi i prepliće na samim krajevima kose. 

Tehnički, lajaž je suptilnija verzija ombrea i može se koristiti za stvaranje prirodnih, suptilnih tonova ili jednostavno za osvježavanje kose, kada prirodnoj boji treba malo blistavosti i sjaja. Posebno su bitni sami krajevi kose koji treba da dobiju efekat prosvijetljenosti, koja se postepeno gradi i nadovezuje na ostatak kose.

foto: Splash
 
Foto: Splash

 

Dobra stvar kod ovog novog trenda je što ga mogu ponijeti gotovo sve djevojke, nezavisno od boje kose. Ako ste plavuša, možete probati efekat sunca u kosi, poput Gigi Hadid, a ako ste tamniji onda lajaž može da prosvijetli vaše krajeve poput Lili Aldridž. 

Druge poznate dame koje su već hrabro odlučile da isprobaju novi trend su Miranda Ker, i naravno - kraljica tranformacija Rijana.

Elle.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.