Putin naredio velike vojne vježbe na jugozapadu Rusije
Vladimir Putin

Napetost

Putin naredio velike vojne vježbe na jugozapadu Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je velike vojne vježbe na jugozapadu Rusije dok traje napetost u odnosima sa zapadnim zemljama, prenijela je agencija AP.

Ministar odbrane, Sergej Šojgu, rekao je da su neke vazdušne desantne jedinice, kao i vojni transportni avioni u stanju borbene gotovosti pošto su počele vježbe u južnom vojnom okrugu, prenosi Beta.

Taj okrug uključuje vojsku stacioniranu na Krimu koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014, kao i snage na sjevernom Kavkazu i jugozapadnim djelovima zemlje kod granice s Ukrajinom. 

Šojgu je rekao da je cilj manevara da se provjeri reagovanje vojske na terorističke prijetnje, prirodne katastrofe i druge izazove. 

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da će strani vojni atašei biti obaviješteni o nenajavljenoj provjeri borbene gotovosti, prenijela je agencija Tas.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.