Damir Grbović zvanično ambasador u Lihtenštajnu

Jačanje odnosa

Damir Grbović zvanično ambasador u Lihtenštajnu

Ambasador Crne Gore u Švajcarskoj Damir Grbović uručio je akreditivna pisma princu Alois Filip Maria od Lihtenštajna, na svečanoj ceremoniji u njegovoj rezidenciji zamku Vaduz, čime je zvanično preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kneževini Lihtenštajn na nerezidentnoj osnovi.

Tokom razgovora konstatovani su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Crne Gore i Kneževine Lihtenštajn, te da će odluka o imenovanju ambasadora Grbovića doprinijeti jačanju sveukupnih odnosa dvije zemlje.

"Grbović je informisao sagovornika o planovima Ambasade u narednom periodu naglašavajući da će prioritet biti na ekonomskoj diplomatiji, kao i unapređenju odnosa i otvaranju prostora za jačanje saradnje u oblasti turizma i kulture", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Grbović je, kako dodaju, imao odvojen susret sa ministrom vanjskih poslova Kneževine Lihtenštajn, Aureliom Frik, na kome je naglasio veoma dobru saradnju sa mogućnošću daljeg unapređenja, posebno u multilateralnim organizacijama. " Sastanak je bio prilika i da se ukaže na progres koji je Crne Gora postigla na putu evropskih i evroatlanskih integracija, snaženja regionalne saradnje i očuvanja dobrosusjednih odnosa. Grbović je uputio poziv zvaničnicima Lihtenštajna da u narednom periodu posjete Crnu Goru", dodaje se u saopštenju MVPEI.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.