Dame, ovo morate da uradite odmah nakon seksa
Ilustracija

Obaveza broj jedan koja se nikad ne preskače

Dame, ovo morate da uradite odmah nakon seksa

Kod nekih žena može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih pojavi nakon nekoliko minuta od završetka seksualnog odnosa.

Seks je čin tokom kog tijelo prolazi kroz brojne promjene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, tijelo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način. 

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potebu nikako ne smijete da inroišete! 

Zašto nam se mokri nakon seksa? 

Naše tijelo je vrlo sofisticirani sklop, čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u okolini. Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. 

Naime, tokom seksualnog odnosa, tijelo je izloženo brojnim bakterijama koje mogu da se sakriju na mjestima na kojim ih nikako ne želimo. 

Specijalista urologije otkriva i kako je upala mokraćne bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom: 

"Tokom seksualnog odnosa, bakterije se kroz mokraćni kanal šire prema bešici, što kod žena može da dovede do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo "čistimo", odnosno ispiramo mokraćni kanal od tih bakterija", objašnjava dr Neven Kapun. 

Upravo zbog toga, ako osjetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i prvo poslušajte svoje tijelo.

Zadovoljna.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.