Članstvo u NATO-u šansa za investicije
ilustracija

Sastanak Komunikacionog tima sa članovim biznis zajednice

Članstvo u NATO-u šansa za investicije

Na današnjem konsultativnom sastanku Komunikacionig tima Savjeta za članstvo u NATO Vlade Crne Gore (KT) i eminentnih predstavnika crnogorske biznis zajednice razmijenjena su mišljenja i sugestije o ekonomskim implikacijama procesa NATO integracija.

Dogovoreni su dalji vidovi saradnje KT i biznis zajednice.

Ključna tema susreta sa poslovnom zajednicom bila je značaj članstva za ekonomski razvoj države, te mogućnosti i šanse za direktna strana ulaganja u Crnu Goru kao stabilnu i bezbjednu destinaciju - saopšteno je iz Komunikacionog tima.

Nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević upoznao je sagovornike sa tokom procesa pristupanja u članstvo, procedurama dobijanja NATO koda, te mogućnostima uspostavljanja kontakata sa privrednicima iz zemalja članica i učešće na tenderima za NATO javne nabavke.

Takođe, susret je bio prilika za dobijanje konkretnih sugestija u cilju vođenja dalje kampanje i organizacije zajedničkih aktivnosti. 

Uz članove Komunikacionog tima Savjeta za članstvu, sastanku su prisustvovali i predstavnici Američke Privredne komore, Asocijacije menadžera Crne Gore, Montenegro biznis alijanse i Unije poslodavaca Crne Gore.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.