40 radnika blokiralo kapiju Duvanskog kombinata

Nisu dobili što im je obećano

40 radnika blokiralo kapiju Duvanskog kombinata

Bivši radnici, njih 40 jutros blokirali su kapiju Duvanskog kombinata, ogorčeni što ni poslije sedam mjeseci nijesu dobili ono što im je obećano. Nezadovoljni su i u sindikatu-jer još nema spiska radnika, koji će biti uposleni nakon remonta Novog duvanskog kombinata.

Kako Vlada i Uprava nijesu ispunili obećano, jutros  je oko 40 radnika bilo primorani da radikalizuju poteze, kaže Željko Vujadinović za Antenu M.

„Blokirali smo kapiju Duvanskog, tako će biti do daljnjeg, tražimo povezivanje radnog staža i isplatu optremnina, što je bio uslov za racionalizaciju“, ističe Vujadinović. 

Podsjeća i da je direktor DKP-a Slavoljub Vukašinović potpisao rješenje koje predviđa isplatu otpremnina radnicima, koji su dobrovoljno napustili fabriku najkasnije do 1. avgusta 2015,  a koje bi trebalo da budu u prosjeku 12 hiljada eura. Sada ih, interesuju samo konkretna rješenja, kaže Vujadinović.

Prema najavama, tokom sedmice Vlada  bi trebalo da potpiše sa investitorom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ugovor o dokapitalizaciji  Novog duvanskog kombinata.

Od preostalih 114 radnika starog DKP-a u stečaju, nakon remonta radno mjesto u Novom duvanskom, trebalo bi da dobije 80 ljudi.

Iako je spisak radnika trebalo da izađe prošle sedmice, još ga nema, kaže za Antenu M  predsjednica sindikata Snežana Vidaković. 

Prema  njenim riječima o daljim potezima trebalo bi da odluče tokom dana.

Podsjećamo, arapska kompanija BMJ, jedina zainteresovana za Duvanski kombinat planira da uloži 20 miliona eura u fabriku. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.