Dijalog između lidera partija i Vlade: Dogovoren radni naziv sporazuma
Parlamentarnom dijalogu prvi put prisustvovao i lider SD-a,Ivan Brajović

Nastavak sjutra

Dijalog između lidera partija i Vlade: Dogovoren radni naziv sporazuma

Danas je nastavljen razgovor između predstavnika političkih partija i Vlade kako bi se postigao politički sporazum za organizovanje fer i slobodnih izbora.

Na sastanku je dogovoren radni naslov dokumenta koji će se zvati Politički sporazum o Vladi izbornog povjerenja te su utvrđeni opšti principi tog dokumenta. 

Nastavak razgovora zakazan je za sjutra.

Danas je započet razgovor o ministarstvima i državnoj administraciji, sjutra će se raspravljati o medijima, posebno Javnom servisu.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić izrazio je optimizam da će do kraja sedmice biti postignut sporazum. On je objasnio da bi nakon toga dokument trebalo da dobije saglasnost od svih stranaka.

12665725102090040400061401330898794n

Krivokapić očekuje da će do kraja sedmice biti postignut sporazum

Ako se postigne dogovor, sporazum će potpisati svi učesnici dijaloga osim SNP-a.

"Izvjesno je da u konačnom sporazumu SNP neće učestvovati jer insistiraju da on bude u formi zakona. Nije razmatran prijedlog SNP, ta partija učestvuje u pregovorima ali neće potpisati politički sporazum jer traži Zakon o vladi", kazao je Krivokapić.

Parlamentarnom dijalogu prvi put je prisustvovao i lider Socijaldemokrata, Ivan Brajović. Sastanku su prisustvovali  i potpredsjednici Vlade Duško Marković i Rafet Husović, predstavnica Pozitivne Azra Jasavić, lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević, predsjednik Demosa Miodrag Lekić i predstavnik SNP-a Spasoje Kovačević.

Dijalogu partija ponovo je prisutvovao i i šef delegacije EK Mitja Drobnič.

Predstavnici političkih partija i Vlade trebalo bi da dogovore ko će činiti timove vlasti i opozicije, koji zajedno do kraja sedmice treba da naprave nacrt političkog sporazuma o formiranju Vlade za pripremu fer izbora.

U petak je na sastanku dogovoreno da  Radna grupa parlamentarnog dijaloga nastavi rad u užem timu od osam članova Vlade i opozicije.

Lider Demos-a, Miodrag Lekić poručio je juče da ta stranka neće biti dio opozicionog tima, ukoliko u njemu bude učestvovala i Pozitivna.

Lider Pozitivne Darko Pajović rekao je u petak da će ta stranka biti u užem timu kao predstavnici opozicije.

U pregovorima ne učestvuju predstavnici Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.