Policija na tragu nestalom bračnom paru iz Rusije
Otac nestale Marije, prvi zdesna,Jevegenij Jurjev

Najverovatnije su u južnoj srpskoj pokrajini Kosmetu

Policija na tragu nestalom bračnom paru iz Rusije

MUP Srbije je u stalnom kontaktu sa crnogorskom policijom i Interpolom iz Moskve sa kojima razmenjuje informacije oko pronalaženja supružnika Viktora i Marije Model. Mogući nestanak ruskih državljana u Srbiji prijavio je Jevgenij Jurjev, Marijin otac, koji strahuje da mu je kćerka oteta, možda žrtva trafikinga ili kriminalnih potkusurivanja.

Srpska policija čini sve što može u ovom trenutku, rekonstruisala je njihovo kretanje, a obaviješteni su i svi granični prelazi i policijske stanice da odmah jave ukoliko primijete njih dvoje pišu "Večernje novosti".

Prema poslednjim informacijama kojima raspolažu srpske obavještajne službe, dvoje Rusa najverovatnije je u južnoj srpskoj pokrajini Kosmetu.

"Činimo sve da odgonetnemo šta se desilo, odnosno zašto se dvoje supružnika ne javljaju porodicama", kazao je izvor Novosti.

"Imamo informacije da su prešli na Kosmet i sad pokušavamo da ih lociramo. U Srbiju se nisu vratili legalnim putem, a da li su koristili alternativne prelaze znaćemo vrlo brzo. Svaku dojavu o tome da ih je neko video shvatamo ozbiljno i detaljno je proveravamo."

Viktor i Marija živjeli su u Budvi. Prošle godine, 17. oktobra, stigli su avionom u Beograd, gdje su registrovani na graničnoj kontroli. Od tada se nikome više od porodice, prijatelja i rođaka u Rusiji nisu javili.

Kako kćerku nije mogao da dobije telefonom, jer je stalno bio isključen, a planirao je dolazak u goste, Jevgenij Jurjev, inače novinar u Sankt Peterburgu, zaputio se u Budvu. Kada je stigao u njihov stan, kako je ispričao, zatekao je otključana vrata i ispreturane stvari. Tada je od crnogorske policije, kojoj je prijavio nestanak, kako tvrdi, saznao da mu je zet narko-diler, ali i da koristi narkotike. Komšije su mu ispričale kako su čuli da se mladi bračni par često svađa.

Prateći tragove, Jevgenij je saznao da su Modelovi stigli u Beograd, a odatle onda otišli na Kosovo i Metohiju.

Prij četiri dana navodno je Ruskinju za kojom se traga vidio vlasnik jednog frizerskog salona u Nišu. Ona je ulazila dva puta u salon i na lošem srpskom sa stranim akcentom pitala da se ošiša, ali nije mogla da čeka red, jer je bila gužva i otišla je. Vlasnik kaže da je njenu sliku video sutradan u novinama, a da li je stvarno bila Marija Model ili neko ko na nju liči, kako kaže, može se provjeriti na video-snimcima kladionice preko puta salona i obližnje prodavnice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.