Medicinska sestra iz Berana heroj: Hrabro spasila novorođenče pa završila u urgentnom
Foto: Facebook, Mirjana Bakić

Nisu je spriječile povrede zadobijene u udesu

Medicinska sestra iz Berana heroj: Hrabro spasila novorođenče pa završila u urgentnom

Medicinska sestra Opšte bolnice u Beranama Mirjana Bakić dobila je samo riječi hvale i podrške iz cijele Crne Gore zbog nesebičnog ljudskog podviga koji je učinila.

Naime prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, medicinska sestra Mirjana je doživjela udes, ali je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti uspjela da na vrijeme prebaci novorođenče u Klinički centar Crne Gore.

Među prvima joj je priznanje odala glavna sestra bolnice u Beranama Branka Delević, koja je na svom Facebook profilu istakla da je ovo djelo koje zaslužuje sve pohvale.

"Ja sam ponosna glavna sestra na savjesno, stručno i prije svega emotivno osoblje OB Berane", napisala je Branka i ispričala dramu koja se dogodila.

"Moja koleginica Mirjana Bakić je bila heroj. Bila je u transportu novorođenčeta, kada je na kružnom toku prema KCCG, u bolnički auto udario drugi auto…Mirjana zadobija teže povrede, ali je to ne remeti da zgrabi novorođenče i sa ambu balonom trči prema kliničkom, prebacuje je taksi do kliničkog, gdje dijete predaje bez ikakvih povreda… A onda ona završava u urgentnom. Kasnije biva smještena na neurologiju", pojasnila je Delević i poželjela hrabroj koleginici uspješan oporavak.

Beba je zbog uočenih srčanih problema prebačena na liječenje u Beograd, gdje je potvrđena dijagnoza postavljena u Beranama. Svi vjeruju da će se uskoro vratiti svojoj porodici kao i hrabra Mirjana, majka dvoje djece, koja je kazala da je poslije sudara, iako svjesna da je povrijeđena, slijedila majčinski instikt.

12705781910920105682310206566835593216790n

Foto:Facebook

Hrabra i plemenita medicinska sestra već 11 godina radi u Opštoj bolnici u Beranama.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.