Bijonse objavila novu pjesmu (VIDEO)
Bijonse

Poslije dvije godine pauze

Bijonse objavila novu pjesmu (VIDEO)

Američka pop zvijezda Bijonse neočekivano je objavila novu pjesmu, prvu u posljednje dvije godine, čiji tekst i spot govore o pokretu "Životi crnaca su važni" i policijskoj brutalnosti u SAD.

Bijonse je novi singl pod nazivom "Formejšn" i video koji ga prati objavila sinoć, samo dan prije nego što bi trebalo da nastupa pred desetinama miliona televizijskih gledalaca tokom poluvremena finalne utakmice prvenstva nacionalne lige američkog fudbala, poznatom "Super boulu", prenijela je agencija AFP.

Pjesma predstavlja poklon za fanove pjevačice i može se besplatno skinuti sa servisa "Tajdal", čiji su vlasnici Bijonse, njen suprug DŽej Zi, Rijana i drugi umjetnici.

Spot, koji je snimljen u Nju Orleansu, sadrži reference na pokret "Životi crnaca su važni", koji je pokrenut u SAD kao protest protiv policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

U spotu su prikazani policajci pod punom opremom, koji na kraju podignu ruke kao da se predaju, a onda se kamera okrene prema grafitu na zidu na kojem piše: "Prestanite da pucate u nas."

Bijonse, koja se proslavila u grupi "Destniz čajld" prije nego što je postala solista, posljednji album je objavila krajem 2013, a prošle godine se relativno malo pojavljivala u javnosti.

Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.