Srpska lista kreće u kampanju za predstojeće državne izbore
Predrag Vukić

Srbi imaju šansu da budu saveznik broj jedan ruske države

Srpska lista kreće u kampanju za predstojeće državne izbore

Srpska lista je sinoć u Podgorici proslavila svoju Krsnu slavu – Dan Svete Blažene Ksenije Petrogradske kojom prilikom su, kako su poručili iz te stranke, krenuli u kampanju za predstojeće državne izbore.

Predsjednik Političkog savjeta Srpske liste Predrag Vukić saopštio je da se Zapad nije pokazao kao politički prijatelj srpskog naroda i ,,da ćemo morati da ostanemo ono što smo kroz istoriju uvijek bili – najvjerniji saveznik Rusije na Balkanu''.

On je rekao da Srbi, za razliku od Grka, Bugara i Rumuna, koji su eksperimentisali sa NATO paktom i Evropskom unijom, još uvijek imaju šansu da budu saveznik broj jedan ruske države.

,,Rusija nikada nije suprotstavljena srpskom narodu, niti će biti, i Rusija je uvijek štitila naše nacionalne interese. Mi nemamo nijedan racionalan razlog da budemo protiv interesa moćne i probuđene Rusije. Zato će Srpska lista sloganom ,Srpstvo – Rusija – Pobjeda' buditi u našem narodu svijest o načinu na koji možemo uraditi nešto konkretno za sebe i svoje nacionalne interese'', kazao je Vukić.

Član predsjedništva Srpske liste Milorad Rašović kazao je da će na izborima na jesen da ,,zaiskri Srpska lista''.

"Odavno, više od nekoliko decenija, na ovom našem trusnom tlu fali politička snaga koja će iz korijena iskonskog, srpskog, slovenskog i pravoslavnog, graditi i razviti zdravo političko stablo Crne Gore koje voli ne samo ovu državu, nego i Srbiju i svo Srpstvo, Rusiju i sve koji su nam braća'', kaže Rašović.

slkoktel

On je rekao da je vrijeme za neke druge lekcije i pouke koje "nijesu samo u bogatstvu ili novcu, nego i u dobrim i ljudskijim odnosima koji nas čine i održavaju srećnijima i zdravijima''.

Na skupu je pročitana i čestitka povodom Krsne slave Srpske liste koju je poslao ambasador Rusije u Crnoj Gori Sergej Gricaj.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.