Mačka pomaže slijepom psu da se kreće (VIDEO)
"Zalijepljeni" su jedno za drugo čak i spavaju zajedno

Dirljivo

Mačka pomaže slijepom psu da se kreće (VIDEO)

Osmogodišnji pas Terfel oslijepio je pošto je dobio mrenu na oba oka, i od tada nije mogao da se kreće nigdje van kuće sve dok njegova vlasnica nije dovela jednu napuštenu macu.

Naime, ovaj pas i mačka su se toliko sprijateljili, da je poslije izvjesnog vremena mačka počela da izvodi Terfela u šetnju van kuće. Vlasnica psa, 87-godišnja Džudi Godfrej-Braun iz Velsa, objasnila je da nikad nije vidjela ništa slično. 

- Nikad nisam vidjela tako nešto, većina pasa i mačaka se ne podnosi. Ona upotrebljava šape kako bi ga lakše vodila. "Zalijepljeni" su jedno za drugo čak i spavaju zajedno - kaže vlasnica za "The Sun" i objašnjava da je mačka očito osjetila u kakvom je Terfel stanju. 

S obzirom na to da se Džudi više za njih ne može brinuti, preuzela ih je Ana Kreg koja vodi obližnji azil za pse koji su ostali bez vlasnika.

B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.