Igor Jovović: Zaslužena pobjeda Sutjeske

ABA liga

Igor Jovović: Zaslužena pobjeda Sutjeske

Košarkaši Sutjeske su umalo od gotovog napravili veresiju u 23. kolu ABA lige. Nikšićani su na kraju treće četvrtine imali 18 poena prednosti (64:46) protiv Krke i djelovalo je da će lagano privesti meč kraju, ali je uslijedio nalet Slovenaca u posljednjih 10 minuta i pobjednika je morao da rješava produžetak.

Izabranici Igora Jovovića su u dodatnih pet minuta pronašli igru iz prvog poluvremena i poslije velike borbe uspjeli da upišu dva zlatna boda u borbi za opstanak (87:81).

"Čestitam mojim momcima na pobjedi. Igrali smo 25 minuta pravu utakmicu sa kvalitetnom odbranom, međutim potom su nam veliko vođstvo i rani faulovi nam "razmekšali"odbranu. Uprkos tome nijesmo se predavali i zasluženo smo pobjedili, jer smo bili bolji protivnik'' - kazao je nakon prvog trijumfa na klupi ''plavo-bijelih'' Jovović.

Momak koji je bio pod znakom pitanja za ovaj meč, Nikola Korać, ali je stisnuo zube i sa 8 poena i 2 asistencije doprinio uspjehu svog tima, kaže:

"Važna pobjeda za nas. Ušli smo dobro u meč, ali u drugom poluvremenu nijesmo uspjeli da odgovorimo na njihov presing. Ipak, ekipa je pokazala karakter i timskom igrom savladala protivnika."

Trener Krke Vladimir Anzulović razloge poraza traži u lošoj igri na svojoj polovini terena:

"Nijesam zadovoljan odbranom, jer smo loše branili njihove vanjske igrače. Minus od 17 poena sa poluvremena je veoma teško stići. Moraćemo u budućnosti imati više mudrosti i iskustva za rješavanje ovakvih utakmica. Sutjeska je zasluženo pobjedila."

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.