Šta bi bilo kada bi vanzemaljci odlučili da nas posjete?

Šta bi bilo kada bi vanzemaljci odlučili da nas posjete?

Veličina svemira i razvoj naše tehnologije vjerovatno su glavni razlozi za to što još nismo pronašli vanzemaljce, ali šta bi bilo kada bi oni odlučili da posjete Zemlju?

Projekat SETI decenijama traga za tragovima koji bi nam pokazali da nismo sami u svemiru. 

Među astronomima koji vode projekat je Džil Tarter, koja je rekla da bi vanzemaljci lako mogli da preuzmu kontrolu ako odluče da posjete Zemlju. 

“Ako se pojave na našem pragu, to znači da imaju daleko naprednije tehnologije od onih kojima mi raspolažemo”, rekla je za TechCrunch saosnivačica SETI Instituta. 

Ona je dodala da bi zbog toga oni bili ti koji će moći da postavljaju pravila. 

Iako potraga za životom u svemiru traje već dugo, još nismo uspjeli da pronađemo bilo kakvu formu vanzemaljskog života, usprkos našem napretku. Tarter navodi da su za tu zagonetku ključne dvije stvari. 

Svemir je ogromno mjesto i do sada smo pretražili samo njegov izuzetno mali dio. Tarter je to uporedila s istraživanjem čaše vode u odnosu na sve okeane na našoj planeti. 

Drugi vjerovatni razlog je to što nismo dovoljno razvijeni. 

“Moguće je da još nismo pronašli pravi način da otkrijemo vanzemaljce”, kaže Tarter i dodaje da je optimistična u vezi sa napretkom tehnologije koja će čovjeku omogućiti da istražuje mnogo veće djelove svemira.

24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.