Koje će se boje nositi ovog proljeća i ljeta?
Ilustracija

Muška moda

Koje će se boje nositi ovog proljeća i ljeta?

Kada sljedeći put krenete u šoping, imajte na umu koje su boje dominirale modnih pistama na revijama najpoznatijih modnih dizajnera.

LJETNJE SVIJETLE NIJANSE

Ljetnje kolekcije su inspirisane prije svega srednjim tonovima boja. Roze boja, sve nijanse koralno crvene, zelena u tonovima lubenice su neke od najpopularnijih nijansi za predstojeću sezonu. Apsolutni hit će biti i sve nijanse plave, kao i neizostavna žuta boja.

Boja trave: ove sezone je popularna zelena boja, pogotovo u zagasitim tonovima nalik zelenom povrću.
Boja limuna: jaka i intenzivna žuta je must have ovog proljeća i ljeta, pogotovo u vidu aksesoara.

PASTELNE NIJANSE

Pastelne, nostalgične boje su neizostavan dio svih kolekcija za predstojeću sezonu proljeće/ljeto. Tu je i sve popularnija boja kože i sleza koja će svakom muškarcu pružiti uglađen stil.

Boja pomorandže: narandžasta je jedna od ključnih elemenata u sezoni proljeće/ljeto. Pogotovo je izražena u dijelu modne industrije koja se bavi proizvodnjom aktivne i sportske odjeće koja je postala sastavni dio muške mode.
Siva: popularna "boja magle" je veoma funkcionalna prije svega zbog svoje neutralnosti i mogućnosti kombinovanja sa drugim komadima.

muskarac

POVRATAK PRIRODI

Tendencije u pogledu očuvanja prirode oslikavaju se i u svijetu mode. Boje prirode su velika inspiracija svim modnim kreatorima u sezoni ispred nas. Veliki broj kolekcija je dalo svojevrstan omaž prirodi i pejzažu u vidu boje trave i zemlje. Siva i bež su tradicionalno sigurne opcije koje daju nepogrešiv i pomalo militari izgled.

Boja mora: sve nijanse indigo boje na najbolji način oslikavaju duh ljeta. Ove sezone posebno su popularne u tonalnim varijacijama. 

Boja viskija: crvenkasti tonovi karamele ili viskija predstavljaju najupečatljiviji kolorit koji možete izabrati za predstojeće proljeće. 
Boja čokolade: ova pomalo zaboravljena boja je dobila svoj pun sjaj kao dio neutralnih komada 
Vintidž indigo boja: nakon nekoliko godina u kojima je dominirala mastiljavo plava boja, ove sezone na velika vrata ulazi indigo nijansa karakteristična za tamni džins.

NEUTRALNE NIJANSE

Neutralne boje su uvijek prisutne u muškoj modi. Ove sezone će se nositi sve blage nijanse zelene i sive, koje će na savršen način istaći siluetu svakog muškarca i predstavljati savršenu boju aksesoara.

Boja bijele kafe: nijansa između svijetlo sive i smeđe biće veoma popularna u kolekcijama za naredno ljeto. Kao alternativa se nameću svijetložuta i kaki boja.
Svijetlosiva boja: uz dodatak zagasito purpurne boje, svijetlosiva će biti važan dio svakog muškog ormara

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.