EU: Crna Gora da pronađe rješenje za svoju političku situaciju
Maja Kocijančić

Skupštinska rasprava sa pažnjom praćena

EU: Crna Gora da pronađe rješenje za svoju političku situaciju

Portparolka Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Maja Kocijančić kazala je juče da je u EU s pažnjom praćena skupštinska rasprava posvećena glasanju o povjerenju Vladi Crne Gore.

Ona je Dnevnim novinama saopštila da je rasprava poslanicima pružila priliku da izraze svoje stavove.

"Inicijativa o povjerenju Vladi je unutrašnje pitanje Crne Gore i normalna odlika parlamentarne demokratije. Očekujemo da će Crna Gora pronaći rješenje za trenutnu političku situaciju kako bi njene institucije mogle dalje da napreduju u sprovođenju reformi neophodnih za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji", kazala je Kocijančić.

U sjedištu NATO u Briselu takođe su s interesovanjem pratili šta se dešava u Crnoj Gori.

Na pitanje šta u Alijansi misle o izglasavanju povjerenja Vladi uputili su na jučerašnji govor generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, koji je kazao da je Crna Gora demokratsko društvo.

"Crna Gora je društvo koje je napravilo veliki napredak, sprovelo reforme, poboljšalo vladavinu prava, a značajan je napredak i u borbi protiv korupcije, što ih je podstaklo da nastave reforme. Ali pošto je Crna Gora demokratsko društvo, postoje različiti pogledi i mislim da ćemo samo poštovati to da u svakom otvorenom društvu ima različitih mišljenja i stavova o važnim pitanjima kao što je, na primjer, ulazak u NATO. Crna Gora je odlučila nekoliko puta da će nastaviti da se kreće ka članstvu u NATO. Takav potez je demokratska odluka Vlade i parlamenta i samo je na Crnoj Gori i saveznicima da odlučuju o njenom članstvu", kazao je Stoltenberg.

CdM/Dnevne Novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.