EP u rukometu: Norveška i Njemačka u polufinalu

Poljska

EP u rukometu: Norveška i Njemačka u polufinalu

Rukometna reprezentacija Norveške se, pobjedom protiv Francuske rezultatom 29:24, plasirala u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Poljskoj.

Naime, Norveška je protiv Francuske napravila senzaciju i pobjedom 29:24 plasirala se u polufinale.

Francusku među četiri najboljih vodi samo pobjeda Hrvatske protiv Poljske od pet do deset golova razlike. U slučaju pobjede Hrvatske od 11 i više razlike, u polufinalu su Norveška i Hrvatska.

Daniel Narcise je sa sedam golova predvodio selekciju Francuske. Na drugoj strani, Kent Robin Tønesen je bio najefikasniji sa šest golova.

Njemačka u polufinalu, nakon pobjede protiv Danske

Rukometna reprezentacija Njemačke je pobjedom 25:23 protiv selekcije Danske izborila polufinale na Evropskom prvenstvu koje se igra u Poljskoj.

Danska je u prvom poluvremenu bila bolja sa 13:12, dok su u drugom poluvremenu Njemci zaigrali bolje i na kraju slavili s konačnih 25:23.

Njemačka uoči posljednje utakmice drugog kruga između Španije i Rusije vodi u grupi 2 s osam bodova. Danci imaju bod manje, a dalje mogu proći i Španci ako upišu pobjedu. U tom slučaju ispala bi selekcija Danske. 

Inače, Njemcima je ovo prvo polufinale nakon 2008. godine.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.