Budućnost pobijedila Metalac 67:61

Opravdali ulogu favorita

Budućnost pobijedila Metalac 67:61

Košarkaši Budućnosti savladali su Metalac u 21. kolu regionalne ABA lige - 67:61.

Budućnost je opravdala ulogu favorita, ali nije crnogorska ekipa blistala u gostima, posebno ne u drugom dijelu meča. Nakon prvih 20 minuta igre činilo se da će Budućnost upisati novi lagan trijumf.

Podgorička ekipa je imala i 17 poena prednosti u finišu druge četvrtine, ali se kockala u samoj završnici.

Jevtović je u domaćoj ekipi briljirao, on je na startu susreta držao Metalac u igri, pošto je postigao svih 14 poena u prvih 14 minuta igre. On je i u nastavku predvodio domaću ekipu, ali je u finišu promašio dva važna šuta.

Metalac je u drugoj polovini treće četvrtine uspio da se vrati u igru i smanji prednost Budućnosti na svega četiri poena pred posljednjih deset minuta.

Budućnost je u prvom dijelu četvrte četvrtine pobjegla na deset poena prednosti, ali Metalac se nije predavao, vratio se potpuno u igru u finišu susreta. Jošilo je sa dva poena minut prije kraja smanjio na 61:62.

Nakon toga Sead Šehović je postigao važna dva poena, da bi Jevtović prvo promašio šut za tri, a zatim i za dva poena. Budućnost je do kraja bila precizna sa linije za slobodna bacanja i upisala 19. pobjedu u ABA ligi.

Suad Šehović je predvodio "plave" sa 14 poena, dok je Subotić ubacio deset. Jevtović je bio ubjedljivo najefikasniji na meču sa 29 poena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.