Foto: wpolo.me

Gojković pred finale EP sa Srbijom

"Nijesmo pod pritiskom, rasterećeno ulazimo u meč, imamo šta da pokažemo"

Iako su već napravili fantastičan rezultat, prije svega ispunili oba cilja, osigurali vizu za Olimpijske igre i jednu od medalja na Evropskom prvenstvu u Beogradu, crnogorske ajkule žele i u finalu protiv Srbije da pokažu da su opet u vrhu svjetskog vaterpola.

Selektor Vladimir Gojković je rekao da je najvažnije da se smiri euforija.

"Mi smo karakteristični po tome da ili nekoga dižemo u nebesa ili ga spuštamo na dno. Svi bi da dođu da gledaju, svi pričaju o tome... Napravili smo dobru stvar, možda i više nego što smo očekivali jer smo u početku malo skrenuli sa puta koji smo mislili da je lakši. I te stvari su se nakon remija sa Španijom okrenule. Došli smo da igramo protiv dva direktna konkurenta za olimpijsku vizu, prvo protiv Italije koja znamo kakva leđa ima, zatim Mađari, i sada smo došli da odigramo najveći mogući meč u ovom momentu. Probaćemo da se vratimo u normalu,da se malo spustimo jer svi osjećaju neku dozu zadovoljstva", objašnjava Gojković.

Prema njegovim riječima Crna Gora igra protiv ekipe koja je favorit, koja u kontinuitetu već dvije godine osvaja sve,i koja je lako došla do finala.

" Ali, to je jedna utakmica. Nijesmo pod pritiskom, rasterećeno ulazimo u meč, imamo šta da pokažemo. Ali, prije svega moramo da spustimo i oporavimo igrače jer smo imali veliku potrošnju. Imamo manju rotaciju za razliku od Srbije koja igra sa većim brojem igrača,a ima i dan više pauze", kazao je selektor Vladimir Gojković uoči meča,prenosi wpolo.me.

U finalima Evropskog prvenstva Crna Gora je uvijek igrala sa Srbijom. U Malagi osvojeno zlato, a poraz u Ajndhovenu.

''U Malagi je bila ekipa Srbije uz koju smo odrasli. Ali, smo i mi bili uzeli uloge u velikim klubovima. Bili smo svjesni da možemo da im pariramo iako se tad malo ko nadao. Vjerovali smo i na kraju slavili u fantastičnom meču. U Ajndhovenu je bio izjednačen meč. Pobijedili smo ih u grupi, tada smo došli možda još rasterećeniji, imali smo povredu Zlokovića. Ta utakmica je ispuštena našim greškama na početku treće četvrtine. U ovom momentu Srbija jeste favorit, ali su oni pod pritiskom jer igraju pred domaćom publikom. Sigurno da nijesu željeli nas u ovom momentu. To treba da iskoristimo. Ali treba da odigramo maksimalno, moramo da ih zatvorimo jer stvarno imaju arsenal koji trenutno nema niko na svijetu", objašnjava Gojković.

On dodaje da reprezentacija Srbije ima ogromnu širinu, ali se uglavnom sve svodi na Filipovića i Mandića.

''Tu je i Prlainović koji igra vaterpolo karijere posljednje dvije godine, tu je Pijetlović koji je za klasu najbolji centar svijeta posljednje pet godina. Ja bih pričao o triju Prlainović-Pijetlović-Filipović, jer oni nose Srbiju posljednje tri godine. I kada je bio Udovičić oni su je nosili. Mandić je neko ko dolazi, ko je donio neki novi extra kvalitet. Ali ovo su tri ključna igrača koji drže sve, i organizaciju igre i atmosferu'', zaključio je Gojković.

Meč Crna Gora - Srbija se igra u subotu od 17 sati i 45 minuta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.